Aktiviteter på Balingsholm

Konferes, bröllop och fest på Balingsholms herrgård

Aktiviteter

Här följer några tips och idéer, allt beroende på tidsutrymme, önskemål och årstid. Vi samarbetar med instruktörer som har arbetat länge med aktiviteter och äventyr så ni är i trygga händer – Vi önskar gärna att ni har en dialog med aktörerna så att dom kan presentera, anpassa och föreslå en aktivitet som passar just er grupp!

Hittar du något spännande i listan som du vill veta mer om, slå en signal eller skicka ett mail så återkommer vi med en pdf-fil med information samt priser!

Mat & dryck

Förrätten – Tillagas utomhus – en matlagningsaktivitet där man delas in i mindre grupper. Varje grupp får redskap o råvaror utav finaste kvalitet.

Gastronomisk resa på Balingsholm – Vid 4 stationer hittar Du både något för mage o hjärna – något ät- & drickbart i kombination med 3 passande frågor vid varje station, prata o diskutera fram rätt svar. Vid första stationen startar man tillsammans med 1 gl vitt vin o 1 gl rött vin och 3 passande frågor därtill. Vid de följande 3 stationerna tar man med sig sina glas, ev delar gruppen o svarar på övriga frågor o får smakprov på choklad, chark och ost.

Testa Dina Sinnen – Med hjälp av sinnena där lukt, smak och känsel får vara med, svara på ett antal frågor där dom ställs på prov. Som avslutning serveras en drink med genomgång av svaren.

Kropp & sinne

Cirkelträning – Träningsformen funkar för alla oavsett vilka förutsättningar man besitter, det går att vara otränad såväl som vältränad. Fungerar både inomhus och utomhus. Tid 60 min.

Taiji Qigong – Välbehövlig ”bensträckare” där hela du får ny energi. Långsamma sköna rörelser. Känn harmoni mellan rörelse och andningen. Stärker både kropp, själ och minskar stress. Tid 25 min.

Tabata –Träningsformen funkar för alla oavsett vilka förutsättningar man besitter, Tabatan baseras på enkla, funktionella övningar som ger såväl styrka, kondition, balans, som explosivitet och uthållighet, där man är på sin matta hela passat. Vår egna kropp som motstånd. Tid 60 min.

Zumba – Ett fartfyllt danspass som inte kräver förkunskaper. Zumba är en rolig bra motionsform där fokus läggs på dansglädje, energi & känsla. Inspiration ifrån många dansstilar, fungerar bra både inomhus och utomhus.

Massage – Börja eller avsluta dagen med massage. Är du stel? Har du spänningar? Eller kanske bara för välbefinnande? Boka en klassisk svensk massage behandlande av triggerpunkter och manuell stretch. Endast för grupper om 3-5 personer.

BodyMind – Utforska kontraster genom träning som kombinerar yoga, styrka, puls och andning. Målet är att främja både fysisk och mental hållbarhet. Välkommen att uppleva styrka i varje andetag! Tid 45-60 min. Klicka här för mer info.

Lugna & inspirerande

Medarbetarskap – praktiska teambuildingsövningar. I dagens föränderliga värld ställs högre krav på organisationen och medarbetarna. Vi har skapat gruppdynamiska övningar för att involvera, skapa tillit, öka kommunikationen och förbättra samarbetet.

Escape game – Du & teamet kommer under nervkittlande tidspress lösa kluriga frågor tillsammans. Slå era kloka huvuden ihop & lös gåtorna! Spelet utförs i grupper om 3–6 deltagare. Ni tillhandagås surfplattor och all övrig rekvisita. Spelet går ut på att lösa alla olika uppdrag under tidspress och för att göra det lite mer nervkittlande så ökar svårighetsgraden ju längre ni kommer och klockan går. Escape Room kan spelas var som helst och kräver inte ett individuellt rum för varje lag.

Mystery box – Mystery Box tar er på en klurig resa där ni ställs inför ett flertal utmaningar. Gruppen delas in och tävlar i lag som får en varsin box. En efter en ska kluringarna lösas för att laget ska komma vidare i spelet. Mystery box kan anordnas både inom- och utomhus och passar lika väl som en paus i konferensen som efter middagen.

Music Experience – Music Experience är en lagtävling där deltagarna får njuta av musik och svara på frågor under fikapausen eller fördrinken.

Pubspel – Mingelvänligt & Underhållande. Skräddarsy din egen flerkamp, välj bland många gamla traditionella Engelska garden party-spel och några av våra personliga favoriter. Fungerar både inne och ute.

Isskulptering – Isskulptering är en avspänd och kreativ aktivitet som skapar fin teamkänsla. Går att genomföra året runt.

På Spåret – Utmanas i en underhållande och allmänbildande resa över världen i en mycket uppskattad frågesport! Vår egen version av det välkända TV-programmet som fungerar alldeles utmärkt under middagen eller pausen. En lugn aktivitet där alla kan bidra med sin kunskap. På Spåret är även vår populäraste inomhusaktivitet!

Med Penseln i Handen – I mindre grupper och med hjälp av akrylfärger skapar ni under ungefär en timma, vackra fantasifulla tavlor med inspiration från omgivningen eller utifrån tema som vi valt tillsammans med er. Beat The Box handlar om att försöka hinna med att lösa så många boxar som möjligt.

Beat the box handlar om att försöka hinna med att lösa så många boxar som möjligt. Beat the box består av 25 väskor, med praktiska, teoretiska och roliga uppgifter som ska lösas innan tiden går ut. För att vinna spelet krävs bra samarbete och uppfinningsrikedom. En del av sakerna kommer ni att känna igen och det tar er tillbaka till er ungdom.

Aktiva & Sportiga

Padel – Klicka här för att se vilket erbjudande våra vänner på Vista Padel har när ni konfererar hos oss. Oftast kan vi kan även hjälpa till med transport till och från Vista Padel som bara ligger 8 minuter från oss.

Fotboll med ”bumpers” – är en annorlunda och rolig aktivitet. Påminner om vanlig fotboll men istället för att dra på sig matchtröjan så fästs en gigantisk bumperboll på överkroppen.

Segwayskytte – Prova det som alla pratar om. En Segway känns som en förlängning av kroppen vilket gör det lätt att obekymrat och obehindrat kunna köra kontrollerat i farter upp till 20km/h. Lär dig svänga, köra baklänges och genom trånga passager. Varje person kör en slinga innan de kommer in på skjutvallen.

Laserlerduveskytte – Skyttet garanterar oanade tävlingsinstinkter. Laserlerduveskytte är den ultimata aktiviteten för grupper som vill tävla i skytte. Det är miljövänligt, ofarligt och kan utövas året runt, även i mörker.

Mästarnas Mästare – När en traditionell teambuilding behöver en liten ”twist”, varför inte göra allt som på TV? Till denna aktivitet har vi hämtat inspiration från den kända TV-serien med stationer som många säkert känner igen. Med en variation av både fysiska och psykiska utmaningar ska man som lag samla poäng och utmanas av sina motståndare. Mycket skratt och en och annan svettdroppe utlovas!

Checkpoint Challenge – Tävla i denna hybrid mellan orientering och frågesport som skräddarsys för just ert företag. Checkpoint Challenge är en GPS-styrd, aktiv frågesport som innehåller ett antal roliga fotouppdrag. En rejäl bensträckare under konferensen som dessutom ger er bilder att minnas tillbaka med!

Position Okänd – En lagtävling som går ut på att hitta så många kontroller som möjligt på begränsad tid. Varje lag utser en lagkapten som, med hjälp av karta, fotografier och en komradio, guidar laget till olika platser.

ECO Race – Tävla mot dina kollegor på en bilbana där du som ”förare” även står för energiförsörjningen genom att trampa på en cykel. Här gäller det att hitta känslan och på så sätt köra ifrån sina motståndare. Här tävlar fyra bilar samtidigt på samma bana.

Regatta på sjön – Anordna er egen segelregatta med radiostyrda båtar på vår sjö nedanför Herrgården! Dragon Force 65 heter tävlingsformen med radiostyrda segelbåtar som blivit väldigt populär de senaste åren. Det är enkelt att lära sig och roligt för de som står vid sidan av och hejar på. Med hjälp av en fjärrkontroll styr man både rodret och båtens två segel. Vem är den snabbaste skepparen runt banan i ert team?