Aktiviteter på Balingsholm

Aktiviteter

Här följer några tips och idéer, allt beroende på tidsutrymme, önskemål och årstid. Vi samarbetar med instruktörer som har arbetat länge med aktiviteter och äventyr så ni är i trygga händer - Vi önskar gärna att ni har en dialog med aktörerna så att dom kan presentera, anpassa och föreslå en aktivitet som passar just er grupp!

Hittar du något spännande på listan som du vill veta mer om, slå en signal eller skicka ett mail så återkommer vi med en pdf-fil med information samt priser!

Mat & dryck

Provningar – Upptäck en värld av smaker och dofter. Provningarna är både underhållande, lärorika och dessutom är det ett utmärkt sätt att umgås med kollegorna. Vi erbjuder dryckes-, choklad- eller lakritsprovningar.

Förrätten – Tillagas utomhus - en matlagningsaktivitet där man delas in i mindre grupper. Varje grupp får redskap o råvaror utav finaste kvalitet.

Gastronomisk resa på Balingsholm – Vid 4 stationer hittar Du både något för mage o hjärna – något ät- & drickbart i kombination med 3 passande frågor vid varje station, prata o diskutera fram rätt svar. Vid första stationen startar man tillsammans med 1 gl vitt vin o 1 gl rött vin och 3 passande frågor därtill. Vid de följande 3 stationerna tar man med sig sina glas, ev delar gruppen o svarar på övriga frågor o får smakprov på choklad, chark och ost.

Testa Dina Sinnen – Med hjälp av sinnena där lukt, smak och känsel får vara med, svara på ett antal frågor där dom ställs på prov. Som avslutning serveras en drink med genomgång av svaren.

Laga mat på våra OFYRer - På Balingsholms Herrgård finns möjligheten att laga mat vid öppen eld. 

Gör om middagen till en aktivitet där du som gäst är med och tillagar din egen middag. Samla gänget vid våra Ofyrer mot sjön och gör något annorlunda runt er konferens!

Kropp & sinne

Cirkelträning – Träningsformen funkar för alla oavsett vilka förutsättningar man besitter, det går att vara otränad såväl som vältränad. Fungerar både inomhus och utomhus. Tid 55 min, Grundpris 2350kr pris per person 195 kr. (priserna är ex. moms)

Taiji Qigong - Välbehövlig "bensträckare" där hela du får ny energi. Långsamma sköna rörelser. Känn harmoni mellan rörelse och andningen. Stärker både kropp, själ och minskar stress. Tid 25 min, Grundpris 1950kr, pris per person 145kr (priserna är ex. moms).

Tabata - Träningsformen funkar för alla oavsett vilka förutsättningar man besitter, Tabatan baseras på enkla, funktionella övningar som ger såväl styrka, kondition, balans, som explosivitet och uthållighet, där man är på sin matta hela passat. Vår egna kropp som motstånd. Tid 50 min, Grundpris 1995kr, pris per person 245kr (priserna är ex. moms).

Lugna & inspirerande

Ice breaker game Få den härliga stämningen som brukar infinna sig mot slutet av middagen redan första kvarten eller kör detta under fikapausen mellan konferenspassen. Engagera alla, skapa härliga samtalsämnen och tävla med dina kollegor.

Medarbetarskap – praktiska teambuildingsövningar. I dagens föränderliga värld ställs ställs högre krav på organisationen och medarbetarna. Vi har skapat gruppdynamiska övningar för att involvera, skapa tillit, öka kommunikationen och förbättra samarbetet.

Escape game – är ett interaktivt och intuitivt spel. Ni har 60 min på er att lösa kluriga pussel och frågor för att lyckas ta er ut ur rummet.

Music Experience – Music Experience är en lagtävling där deltagarna får njuta av musik och svara på frågor under fikapausen eller fördrinken.

Garden Party – Mingelvändligt & Underhållande. Skräddarsy din egen flerkamp, välj bland många gamla traditionella Engelska garden party-spel och några av våra personliga favoriter

Isskulptering – Isskulptering är en avspänd och kreativ aktivitet som skapar fin teamkänsla. Går att genomföra året runt.

På spåret – Utmanas i en underhållande och allmänbildande resa över världen i en mycket uppskattad frågesport! Vår egen version av det välkända TV-programmet som fungerar alldeles utmärkt under middagen eller pausen. En lugn aktivitet där alla kan bidra med sin kunskap. På Spåret är även vår populäraste inomhusaktivitet!

Mingle Quiz – Den perfekta aktiviteten för bensträckaren, vid fördrinken eller under middagen. Mingel Quiz är en klassisk frågesport – och vem älskar inte frågesport? Spelas i två omgångar (2x 20min) och kan därför enkelt anpassas till övriga programmet. Hela spelet spelas med surfplattor.

Kajakpaddling – är så mycket mer än bara paddling. Naturupplevelsen är svår att beskriva med ord, det måste upplevas.

Reklamfilmen – Med surfplattor och rekvisita som hjälpmedel får ni själva skapa en kortfilm eller företagets nya reklamfilm. När filminspelningen är avslutad återstår redigering och ljudsättning innan det är dags för premiärvisning.

Aktiva & Sportiga

Fotboll med ”bumpers” – är en annorlunda och rolig aktivitet. Påminner om vanlig fotboll men istället för att dra på sig matchtröjan så fästs en gigantisk bumperboll på överkroppen.

Segwayskytte – Prova det som alla pratar om. En Segway känns som en förlängning av kroppen vilket gör det lätt att obekymrat och obehindrat kunna köra kontrollerat i farter upp till 20km/h. Lär dig svänga, köra baklänges och genom trånga passager. Varje person kör en slinga innan de kommer in på skjutvallen.

Laserlerduveskytte  Skyttet garanterar oanade tävlingsinstinkter. Laserlerduveskytte är den ultimata aktiviteten för grupper som vill tävla i skytte. Det är miljövänligt, ofarligt och kan utövas året runt, även i mörker.

Mästarnas Mästare – När en traditionell teambuilding behöver en liten ”twist”, varför inte göra allt som på TV? Till denna aktivitet har vi hämtat inspiration från den kända TV-serien med stationer som många säkert känner igen. Med en variation av både fysiska och psykiska utmaningar ska man som lag samla poäng och utmanas av sina motståndare. Mycket skratt och en och annan svettdroppe utlovas!

Uppdraget - Varje lag får ett häfte och en sjösäck med diverse material och en kamera, och ska under tidspress lösa så många uppdrag som möjligt.  Att tillsammans utmanas och få lyckas är en härlig känsla. Samarbete och kreativt tänkande är nyckelorden i denna populära lagtävling.

Code Break - 30 koder är gömda i er omgivning, hitta dem och lås upp kniviga uppdrag! En fartfylld aktivitet där ni får jobba i lag och använda er samarbetsförmåga under tidspress. Allas ögon behövs för att klara av att hitta så många koder som möjligt.

Position Okänd -  En lagtävling som går ut på att hitta så många kontroller som möjligt på begränsad tid. Varje lag utser en lagkapten som, med hjälp av karta, fotografier och en komradio, guidar laget till olika platser.

ECO Race - Tävla mot dina kollegor på en bilbana där du som "förare" även står för energiförsörjningen genom att trampa på en cykel. Här gäller det att hitta känslan och på så sätt köra ifrån sina motståndare. Här tävlar fyra bilar samtidigt på samma bana.

Outdoor Workout - Gruppträning med 100% fokus på miljön omkring oss. Här använder vi oss av det som finns i naturen, varandra och våra egna kroppar. Fokus ligger på att ha roligt, att känna hur gemenskap och natur kan bidra till energi och att vi ska bli rejält svettiga! En upplevelse som fyller kroppens behov av frisk luft och fysisk aktivitet innan, under eller efter en lång dag på jobbet!

Regatta på sjön - Anordna er egen segelregatta med radiostyrda båtar på vår sjö nedanför Herrgården! Dragon Force 65 heter tävlingsformen med radiostyrda segelbåtar som blivit väldigt populär de senaste åren. Det är enkelt att lära sig och roligt för de som står vid sidan av och hejar på. Med hjälp av en fjärrkontroll styr man både rodret och båtens två segel. Vem är den snabbaste skepparen runt banan i ert team?